top of page
Image by visualsofdana

OVER MIJ

thumbnail_5664af39-eb34-46d8-ac78-f4db74a93a7c.jpeg

A SINGLE ACT OF KINDNESS CAN CAUSE RIPPLES OF HEALING 

Al zo lang ik mij kan herinneren voel ik een grote bewondering voor het proces van zwanger zijn en bevallen.

Ik gun het elke vrouw om in vertrouwen, kracht, en flow de bevalling tegemoet te gaan en te ervaren. Ongeacht het exacte verloop, want dat heb je niet altijd in de hand. Wat je wel in de hand hebt, is de voorbereiding er op. En dat is iets waar ik je met liefde bij ondersteun.
 

Zwangere buik met handen

It takes
a village

Een oud gezegde luidt: "It takes a village to raise a child". Ik geloof dat het al eerder start. Soms lijken we in het westen vergeten te zijn dat je de bevalling niet alleen hoeft te doen. Met hooguit je partner, verloskundige of (roterend) ziekenhuispersoneel als onderdeel van een van de meest bepalende en magische momenten in je leven. Een moment dat je voor altijd bij je zal dragen. En wat ook je kindje voor altijd in zich zal dragen. 

MIJN DROOM: NAAST ELKE OCHTEND WAKKER WORDEN TUSSEN DE RIJSTVELDEN IN BALI, IS DAT ELKE VROUW POSITIEF KAN TERUGKIJKEN OP DE BEVALLING VAN HAAR KINDJE.

Wat je mag verwachten met mij aan je zij.

01

TIJDENS DE BEVALLING ONDERSTEUN IK JE VAN BEGIN TOT EIND, ZOWEL MENTAAL ALS FYSIEK EN GA PAS WEG WANNEER DE RUST IS WEDERGEKEERD EN JE (OF JULLIE) JE DAAR GOED BIJ VOELEN.  

ALS DOULA BEN IK GEEN VERVANGING VAN JE PARTNER, MAAR EEN ONDERDEEL VAN JE GEBOORTETEAM. ZO ONDERSTEUN IK NIET ALLEEN JOU, MAAR OOK JE PARTNER, ZODAT JULLIE KINDJE IN ALLE RUST GEBOREN KAN WORDEN. 

02
03

IK HELP JE OM DOOR DE BOMEN HET BOS TE ZIEN, ZODAT JE IN DE AANLOOP NAAR EN TIJDENS JE BEVALLING WELOVERWOGEN KEUZES KUNT MAKEN. 

CLICHÉ? MISSCHIEN. EN BIJNA VANZELFSPREKEND. LIEFDEVOLLE, CONTINUE AANDACHT, GEDURENDE DE HELE BEVALLING (EN AANLOOP DAAR NAARTOE, NATUURLIJK OOK WANNEER JE EEN CURSUS BIJ MIJ VOLGT). 

04

HEALING THE WORLD, TWO BABIES AT A TIME

Bali. Het land van de eeuwige glimlach heeft voor altijd mijn hart gestolen. Met een Indische man, kinderen en kleinkinderen kon het ook niet anders dan liefde op het eerste gezicht zijn. 

Als doula met zo'n voorliefde voor dit land, was het dan ook onvermijdelijk dat ik in contact zou komen met Yayasan Bumi Sehat.

Bumi Sehat is een gezondheidscentrum voor zwangere en bevallende vrouwen. 'Bumi' betekent 'moeder aarde' in het Indonesisch, en 'sehat' betekent 'gezond'. In de woorden van Ibu Robin Lim, oprichtster van Bumi Sehat, 'we're healing the world one baby at a time'. 

Met The Ripple Effect doneer ik van elk traject dat wordt afgenomen een percentage aan Bumi Sehat.

Image by Artem Beliaikin
biel-morro-ZpKxweXHqkc-unsplash.jpeg
Certificaten 

༄ Ik ben een gecertificeerde Doula en lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. Daarmee onderschrijf ik ook de gedragscode voor Doula’s en voldoe ik aan de kwaliteitseisen

༄ Ik ben docente Relaxed Bevallen en heb hier een certificaat in behaald bij Georgina Kwakye.

༄ Workshops die ik gevolgd heb: Rebozo - Ontspanningsmassage - Spinning Babies® introductie.

bottom of page